Home

. Ervaren en Effectief.

Tom de Waard

Tom de Waard

Advocaat

Expertise

Gespecialiseerd in ondernemingsrecht, corporate litigation en arbitrages. Vertegen­woordigde industriële onder­nemingen en financiële instellingen bij omvangrijke overnames, openbare biedingen, kapitaal­markt transacties en onder­nemings­rechtelijke procedures.

Opleiding en Carrière

Tom de Waard is sinds 1971 werkzaam in de advocatuur. Na 29 jaar de onder­nemings­rechtelijke praktijk te hebben uitgeoefend bij het kantoor Stibbe, waarvan 5 jaar in New York, maakte hij in 2000 de overstap naar Clifford Chance. Van 1993-1995 was Tom Algemeen Deken van de Nederlandse orde van Advocaten. Vervolgens was hij tot 2000 de voorzitter van het bestuur van het Amsterdamse kantoor van Stibbe. Van 2002-2005 was hij Managing Partner van Clifford Chance in Nederland en van 2005-2007 lid van het Global Management Committee als vertegenwoordiger van Continentaal-Europa. In 2011 startte Tom DeWaardSinke Advocaten gespecialiseerd in ondernemings­recht, corporate litigation en arbitrages. Tom is vanaf 2018 als partner verbonden aan VIOTTA Advocaten.

Nevenfuncties

  • Tom is voorzitter van de Raad van Commissarissen van BE Semiconductor Industries NV (BESI) en lid van de Audit Committee en lid van de Remuneratie Commissie van BESI.
  • Tom is lid van de Raad van Commissarissen van CWT Europe B.V.
  • Tom is lid van het Bestuur van Nexperia Holding B.V.
  • Tom is voorzitter van het Bestuur van de Stichting Administratiekantoor van aandelen Telegraaf Media Groep N.V.
  • Tom is voorzitter van de Raad van Commissarissen van Fortuna Entertainment Group N.V.
  • Tom is niet-uitvoerend Bestuurder van XSens Holding B.V.

Tom is als arbiter verbonden aan het Nederlands Arbitrage Instituut (NAI), het Kuala Lumpur Regional Centre of Arbitration en het Singapore International Arbitration Centre.

LinkedIn profiel M +31 6 2125 5671
tom.dewaard@viottalaw.com