Viotta Law - Arnoud Fioole

Arnoud begon zijn loopbaan in 2000 bij PricewaterhouseCoopers. In 2001 is hij als advocaat beëdigd. Na zijn compagnonschap bij het Amerikaanse advocatenkantoor Greenberg Traurig, is hij enkele jaren actief geweest als ondernemer in de chemiesector. Daar heeft hij door de bril van de ondernemer leren kijken, waardoor hij zich als advocaat goed kan inleven in de rol van zijn cliënten. Op 1 november 2020 is Arnoud als partner toegetreden tot VIOTTA Advocaten.

Expertise

Arnoud kan bogen op jarenlange ervaring in de commerciële advies- en procespraktijk. Zijn expertise ligt met name op het gebied van het strategisch adviseren en procederen (inclusief arbitreren) over complexe corporate en commerciële geschillen. Zijn cliënten zijn hoofdzakelijk nationale en internationale ondernemers en ondernemingen.

Arnoud Fioole.

Artikelen.

19 / 01 / 2022

Aandeelhouder Engie grijpt in bij haar dochteronderneming EV-Box

Het rommelt bij EV-Box. Waar EV-Box onlangs een IPO moest afblazen, blijkt Engie als grootaandeelhouder ook hard ingegrepen in het bestuur en de raad van commissarissen bij dochteronderneming EV-Box.

BEKIJK ARTIKEL
15 / 12 / 2021

Selectieve betalingen: wanneer leiden ze tot bestuurdersaansprakelijkheid

Ten aanzien van de bewijslast van betalingsonmacht van de vennootschap is het arrest Van Waning/Van der Vliet van belang. In dit arrest bepaalde de Hoge Raad dat ingeval er een vermoeden is van betalingsonwil, de bestuurder van een nalatige vennootschap aannemelijk moet maken dat er sprake is van betalingsonmacht bij de vennootschap.

BEKIJK ARTIKEL
15 / 12 / 2021

Bedoeling van partijen leidend bij uitleg van bepaling in de aandeelhoudersovereenkomst

De verplichtingen die een franchisenemer en een franchisegever tegenover elkaar hebben kunnen in vorm van verschillen.

BEKIJK ARTIKEL
08 / 12 / 2021

Franchisegevers let op: dit is de manier om procedures te voorkomen

De verplichtingen die een franchisenemer en een franchisegever tegenover elkaar hebben kunnen in vorm van verschillen.

BEKIJK ARTIKEL
19 / 11 / 2021

Dit is waarom de voorzieningenrechter een arbitrageovereenkomst passeert

Een voorzieningenrechter kan zich ondanks een tussen partijen overeengekomen (internationaal) arbitragebeding bevoegd achten om kennis te nemen van het geschil. Aan de hand van een recente uitspraak van de Rechtbank Amsterdam legt procesrecht advocaat Martijn Kesler waarom dit opmerkelijk is.

BEKIJK ARTIKEL
03 / 11 / 2021

De (pre)contractuele fase. Er is (g)een weg terug

Een belang (ver)kopen in een onderneming is spannend voor zowel de koper als de verkoper. Daar gaat doorgaans een intensief traject aan vooraf met verschillende fases.

BEKIJK ARTIKEL
03 / 11 / 2021

WH18 OGPM Incassovordering

In een incasso kort geding eist William House XVIII B.V. een bedrag van EUR 500.000,= van één van Van Omme & De Groot Participatiemaatschappij B.V. Deze recente uitspraak is opmerkelijk, omdat een geldvordering in kort geding niet vaak wordt toegewezen. Advocaat procesrecht Martijn Kesler legt uit.

BEKIJK ARTIKEL
01 / 11 / 2021

NVM vs Funda: Een enquêteprocedure bij de Ondernemingskamer

Recentelijk kwam naar buiten dat de Makelaarsvereniging NVM haar meerderheidsbelang in Funda voorlopig niet kwijt wil. Dit is een schop tegen het zere been van een groep certificaathouders.

BEKIJK ARTIKEL