De advocaten van VIOTTA hebben ruime ervaring met het begeleiden van ondernemingen bij een beursgang (IPO) en secundaire aanbiedingen van aandelen en hebben zowel Nederlandse als buitenlandse ondernemingen geadviseerd bij hun notering aan Euronext Amsterdam, de New York Stock Exchange (NYSE) en de NASDAQ.

Tom de Waard heeft verschillende beursgenoteerde ondernemingen, participatiemaatschappijen en financiële instellingen, technologie-, media-, telecom (TMT) en elektronicabedrijven geadviseerd bij fusies en overnames, tenderbiedingen en onderhandse transacties, openbare biedingen, kapitaalmarkttransacties, op technologie gebaseerde transacties, strategische partnerschappen en financieringstransacties, vaak in grensoverschrijdende situaties. Tom adviseert ook over bedrijfsoprichting, corporate governance, private en publieke financieringen.

VIOTTA adviseert het management van beursgenoteerde naamloze vennootschappen over alle relevante zaken betreffende vennootschaps- en effectenrecht, waaronder corporate governance, beschermingsconstructies, handel met voorkennis en marktmisbruik en kwesties betreffende remuneratie van bestuurders. De advocaten van VIOTTA hebben zitting in de Raad van Commissarissen bij verschillende beursgenoteerde ondernemingen. Zo is Tom de Waard

  • 19 jaar voorzitter geweest van de Raad van Commissarissen van BE Semiconductor Industries N.V. (BESI) en lid van de Audit Committee en lid van de Remuneratie Commissie van BESI.
  • 17 jaar voorzitter geweest van de Raad van Commissarissen van STMicroelectonics en lid van de Audit Committee, de Corporate Governance Committees en lid van de Remuneratie Commissie van STM.
  • lid geweest van de Raad van Commissarissen van Nuon Energy N.V. en voorzitter van de Remuneratie Commissie van Nuon
  • voorzitter geweest van het Bestuur van de Stichting Administratiekantoor van aandelen Telegraaf Media Groep N.V.
  • voorzitter geweest van de Raad van Commissarissen van Fortuna Entertainment Group N.V.
Equity Market

Wil je in contact komen met VIOTTA?

Contact VIOTTA.

By VIOTTA.

Recent cases.

This is what we do best.

Expertise.