De advocaten van VIOTTA zijn gespecialiseerd in het ondernemingsrecht en hebben ruime ervaring in fusies en overnames (mergers & acquisitions – M&A), private equity en venture capital transacties opgedaan bij nationale en internationale advocatenkantoren in Nederland en het buitenland. De advocaten van VIOTTA staan van MKB tot beursgenoteerde ondernemingen, participatiemaatschappijen en financiële instellingen, technologie-, media-, telecom (TMT) en elektronicabedrijven bij fusies en overnames, tenderbiedingen en onderhandse transacties, openbare biedingen, kapitaalmarkttransacties, strategische partnerschappen en financieringstransacties.

Ervaren M&A advocaten

De M&A advocaten van VIOTTA bieden deskundigheid en ervaring bij hun advies aan ondernemers, investeringsfondsen en banken of institutionele investeerders. Het is ons doel om uw onderneming met praktische en juridische adviezen bij te staan, zodat u weloverwogen beslissingen kunt nemen.  Onze advocaten begeleiden u graag – vanaf het intakegesprek totdat de fusie of overname volledig is afgerond. Wij staan zowel nationale als internationale mkb-ondernemingen, investeerders, banken en beursgenoteerde ondernemingen bij. 

Naast onze in-house experts, beschikken we over een groot netwerk van andere (nationale en internationale) professionals. Wij werken samen met corporate finance adviseurs en investeerders. Als de zaak erom vraagt, kunnen we hen op ieder gewenst moment inschakelen. 

Enkele M&A voorbeelden

De advocaten van VIOTTA hebben bij veel acquisities geadviseerd. Hieronder een enkele voorbeelden, VIOTTA adviseerde:

De advocaten van VIOTTA hebben daarnaast de MC Groep bijgestaan bij de acquisitie van het Slotervaart ziekenhuis en meerdere energiebedrijven als ENI, Electrabel, TenneT, Kuwait Petroleum Corporation, E.ON, NEA, OXXIO geadviseerd bij acquisities of fusies. Daarnaast hebben de advocaten van VIOTTA geadviseerd bij de beursgang van onder meer Endemol Entertainment Holding N.V., Priority Telecom en ABN AMRO.

Corporate Governance

Daarnaast adviseren de advocaten van VIOTTA hun cliënten na een transactie over de corporate governance en de vennootschappelijke structuur, commerciële contracten en andere vraagstukken die spelen in uw onderneming. De advocaten van VIOTTA hebben ervaring op energie, zorg, media en technologiegebied.

Tom de Waard

Tom de Waard 19 jaar commissaris geweest bij BE Semiconductor Industries N.V., 16 jaar commissaris bij STMicroelectronics N.V. en commissaris geweest bij Nuon en Telegraaf Media Groep aan Euronext Amsterdam genoteerde beursfondsen. 

Rein Kronenberg

Rein Kronenberg was naast zijn tijd als advocaat, general counsel van Randstad N.V, senior-counsel voor alternatieve beleggingen bij APG Asset Management, de Nederlandse pensioenfondsbeheerder met meer dan EUR 600 miljard en secretaris van de vennootschap en hoofd juridische zaken van TOM Holding N.V., de voormalige Amsterdamse optiebeurs.

Viotta Law - Mergers

 Hulp nodig bij een fusie of overname?

Wilt u fuseren met een andere onderneming of bent u van plan een bedrijf over te nemen en heeft u daarbij advies nodig? VIOTTA staat voor u klaar. Messcherp, met een kritische blik en met oog voor de kosten. Dankzij een quick scan kunnen wij u binnen 24 uur voorzien van een realistisch kostenoverzicht. Vanaf het moment dat u bij ons aanklopt, begeleiden wij u van het begin tot het einde van het transactieproces. Zo bent u er zeker van dat alles goed geregeld is. Aarzel niet en neem vandaag nog vrijblijvend contact met ons op.

Wil je in contact komen met VIOTTA?

Contact VIOTTA.

By VIOTTA.

Recent cases.

By VIOTTA.

Recent Articles.

16 / 06 / 2022

Vrijwaringen in een overnameovereenkomst

Vrijwaringen zijn een belangrijk onderdeel bij de onderhandelingen over een bedrijfsovername en kunnen in bepaalde gevallen voorkomen dat een overname afketst. Koper en verkoper trachten door het inbouwen van garanties en vrijwaringen bepaalde risico’s te alloceren. Doordat partijen contractueel instemmen met een bepaalde risicoverdeling, wordt de overnameprijs hier niet door beïnvloed. 

READ ARTICLE
05 / 01 / 2022

De koopprijsaanpassingen bij bedrijfsovernames

In de meeste transacties wordt de koopprijs gebaseerd op de waarde van de onderneming op de dag waarop de aandelen of activa/passiva door verkoper aan koper worden geleverd. Deze waarde kan worden afgeleid uit de financiële stukken van de onderneming op diezelfde overdrachtsdatum.

READ ARTICLE
23 / 08 / 2021

Legal Opinions bij fusies en overnames

Juridische meningen spelen een belangrijke rol in de Nederlandse rechtspraktijk, met name in de internationale transactie- en financieringspraktijken.

READ ARTICLE

This is what we do best.

Expertise.