Bent u op zoek naar een advocaat Corporate Governance? Bij VIOTTA beschikken we over jarenlange internationale ervaring in dit rechtsgebied. Samen met u brengen wij uw zaak tot een goed einde.

De basis van beheerste bedrijfsvoering

Corporate Governance gaat over besturen en beheersen, verantwoordelijkheid en zeggenschap én over toezicht en verantwoording binnen een vennootschap. Het is namelijk belangrijk dat er toezicht wordt gehouden. Daarnaast behoort het bedrijf in kwestie verantwoordelijkheid over het gevoerde beleid af te leggen aan zijn stakeholders en shareholders. Hierin is het van belang dat de verhoudingen goed liggen en er een machtsevenwicht wordt gecreëerd. Dit leidt tot een accuraat en goed functionerend bestuur en beheer, wat vervolgens weer doorwerkt in de rest van het bedrijf.

De advocaten van VIOTTA adviseren over Corporate Governance en onze cliënten zijn zowel MKB als beursgenoteerde ondernemingen. VIOTTA adviseert beursgenoteerde ondernemingen over de Corporate Governance Code. Deze Code is van toepassing op alle beursvennootschappen met statutaire zetel in Nederland.

De Corporate Governance expertise van VIOTTA

Bij het vormen en toekennen van bestuur en beheer houden wij ons bezig met de volgende zaken:

  • Interne regelgeving en naleving daarvan
  • Algemene vergaderingen aandeelhouders voorbereiden
  • Corporate Governance verklaringen opstellen
  • Opvolging van interne transacties
Viotta Law - Corporate

Corporate Governance Code

Advocaat en partner Tom de Waard is gespecialiseerd in het adviseren over de toepassing van de Corporate Governance Code aan raden van bestuur en commissarissen van beursgenoteerde ondernemingen. Deze ervaring heeft hij opgedaan als voorzitter van de raad van commissarissen van meerder beursgenoteerde ondernemingen. Ook is hij bestuurslid van een beschermingsstichting van een beursgenoteerde onderneming. Daar is is hij verantwoordelijk voor de goede toepassing van de Corporate Governance ten tijde van een mogelijke vijandige overname.

Buiten dat Corporate Governance belangrijk is, is het ook cruciaal dat de Corporate Governance Code wordt nageleefd. Onze advocaten helpen hierbij. Heeft u te maken met de Nederlandse Corporate Governance Code? Wij adviseren u graag over de principes en best practices bepalingen voor vennootschappen en ondernemingen.

Advocaat Corporate Governance nodig? VIOTTA helpt u graag

Bij VIOTTA geven wij een realistische inschatting van de kosten, zodat onaangename verrassingen bespaard blijven. Heeft u een Corporate Governance gerelateerde kwestie liggen en bent u op zoek naar een ervaren advocaat? Neem dan vandaag nog contact met ons op.

Wil je in contact komen met VIOTTA?

Contact VIOTTA.

By VIOTTA.

Recent cases.

By VIOTTA.

Recent Articles.

19 / 01 / 2022

Aandeelhouder Engie grijpt in bij haar dochteronderneming EV-Box

Het rommelt bij EV-Box. Waar EV-Box onlangs een IPO moest afblazen, blijkt Engie als grootaandeelhouder ook hard ingegrepen in het bestuur en de raad van commissarissen bij dochteronderneming EV-Box.

READ ARTICLE

This is what we do best.

Expertise.