In 2020 hebben Nederlandse private equity partijen voor € 5,2 miljard aan nieuw kapitaal opgehaald bij (institutionele) beleggers en in hetzelfde jaar investeerde private equity partijen voor € 6,7 miljard in 179 Nederlandse bedrijven. In 2019 werd er nog € 6,3 miljard in Nederlandse ondernemingen geïnvesteerd. Private investeringen door fondsen in Nederlandse ondernemingen hebben, ondanks verschillende crises, bewezen te blijven groeien.

Cliënten

De advocaten van VIOTTA adviseren zowel nationale en internationale private equity partijen als ondernemingen waarin private equity partijen een belang hebben of verwerven. Wij begeleiden private equity transacties vanaf de eerste kennismaking tussen partijen tot aan de closing. Internationale investeringsmaatschappijen werken graag met ons samen bij het verkrijgen van een belang in een Nederlandse vennootschap. En voor Nederlandse ondernemers is het prettig om advies te krijgen van advocaten met ervaring met internationale private equity investeerders. Beide partijen weten de weg naar VIOTTA te vinden. Bij grensoverschrijdende transacties werken wij overigens nauw samen met andere advocatenkantoren uit ons internationale netwerk.

Kennis en ervaring VIOTTA

De advocaten van VIOTTA kunnen bogen op jarenlange ervaring met fusies, overnames en kapitaalmarkttransacties (‘equity capital markets’), zoals beursnoteringen (IPO’s) en venture capital transacties. Wij combineren deze ervaring met onze gespecialiseerde kennis van verschillende soorten private equity transacties, zoals:

  • Fusies en overnames
  • Venture capital
  • Management buy-outs of leveraged buy-outs
  • Beurs exits
  • PIPE-transacties (‘Private Investment in Public Equity’), waarbij een private equity investeerder een belang neemt in een beursgenoteerde onderneming
Viotta Law - Corporate

Advocaat en partner Tom de Waard heeft bij het Nederlandse advocatenkantoor Stibbe en later bij het internationale advocatenkantoor Clifford Chance ruime ervaring opgedaan bij het adviseren van fusies en overnames en private equity transacties. Tevens heeft Tom bij meerdere beursgenoteerde ondernemingen toezicht gehouden als voorzitter van de Raad van Commissarissen.

Tom heeft bij Clifford Chance intensief samengewerkt met Rein Kronenberg en geadviseerd in verschillende nationale en internationale fusies en overnames en private equity transacties. Zie de pagina van Tom voor een overzicht van transacties.

Bij VIOTTA heeft Tom samen met Dirk de Waard recent een Amerikaanse investeringsmaatschappij geadviseerd bij de aankoop van een zeer succesvol Nederlands techbedrijf.

Wil je in contact komen met VIOTTA?

Contact VIOTTA.

By VIOTTA.

Recent cases.

This is what we do best.

Expertise.