Ondernemingsrecht advocaten

Bent u op zoek naar een advocaat ondernemingsrecht? Dan bent u bij VIOTTA aan het juiste adres. Onze experts gaan iedere keer opnieuw gedreven en vastberaden te werk. Of het nu gaat om een fusie, enquêteprocedure of een claim vanwege bestuursaansprakelijkheid.

Het belang van een ondernemingsrecht advocaat

Niet alleen uw organisatie, maar ook het ondernemingsrecht is continu in beweging. Uit ervaring weten wij als geen ander hoe snel ontwikkelingen elkaar kunnen opvolgen. Besluit u bijvoorbeeld te fuseren met een andere onderneming of bent u in een zakelijk conflict verzeild geraakt? In deze gevallen moeten doorgaans op korte termijn verschillende gelijktijdige acties worden genomen. Dat vraagt om een ondernemingsrecht advocaat die snel kan schakelen. Dankzij onze expertise op het gebied van het ondernemingsrecht, loopt u niet achter de feiten aan en komt u samen met ons goed beslagen ten ijs.

Bekijk hoe VIOTTA u kan helpen.

Neem contact op.

Wij zijn een gespecialiseerd ondernemingsrecht advocatenkantoor in Amsterdam

U kunt bij ons terecht voor alle deelgebieden die onder het ondernemingsrecht vallen, of het nu gaat om het opheffen van een VOF of Corporate Governance. Hierin maakt het niet uit in welke branche u zich bevindt en wat de omvang van uw onderneming is.

We adviseren niet alleen beursgenoteerde vennootschappen, maar ook MKB-ondernemingen en start-ups. Daarnaast staan we regelmatig familiebedrijven en andere investeerders op het gebied van private equity en venture capital bij. Heeft u een herstructureringsvraagstuk? Ook daar gaan wij graag mee aan de slag. Waar nodig, werken wij samen met andere experts in binnen- en buitenland.

Viotta Law - Mergers

VIOTTA’s expertisegebieden

Onze advocaten adviseren en procederen we over verschillende deelgebieden van het ondernemingsrecht:

Ondernemingsrecht advocaat nodig? Schakel VIOTTA in

Wilt u fuseren, een vennootschap liquideren, een aandeelhouder uitkopen of zit u met een ander corporate vraagstuk? Aarzel dan niet om contact met ons op te nemen. Samen kijken we naar de beste aanpak om uw zaak tot een goed einde te brengen. Voordat we dit doen, voorzien we u altijd binnen 24 uur van een realistisch kostenoverzicht. Zo weet u altijd waar u aan toe bent en komt u niet voor vervelende verrassingen te staan.

Viotta Law - Tom de Waard

Tom de Waard

Advocaat

Rein Kronenberg

Advocaat

Viotta Law - Dirk de Waard

Dirk de Waard

Advocaat

Wil je in contact komen met VIOTTA?

Contact VIOTTA.

VIOTTA is een advocatenkantoor gevestigd in Amsterdam gespecialiseerd in het adviseren op het gebied van ondernemingsrecht, fusies en overnames, contractenrecht en corporate & commercial geschillenbeslechting. Wij adviseren bij transacties en procederen in commerciële geschillen. VIOTTA geeft juridisch advies aan haar cliënten over Nederlandse ondernemingsrechtelijke aangelegenheden, zoals corporate governance, bestuursstructuren, bestuurstaken en -verplichtingen, joint ventures en andere samenwerkingsverbanden. VIOTTA adviseert kopers, verkopers, management en andere belanghebbenden bij binnenlandse en grensoverschrijdende fusies en overnames (M&A).

Door VIOTTA.

Recente zaken.

Door VIOTTA.

Recente Artikelen.

19 / 04 / 2022

Vendor loan: een veelgebruikte financieringsstructuur bij overnames

Bij de overname van een onderneming wordt in bijna de helft van de gevallen gebruik gemaakt van zogenaamde ‘vendor loans’ ten behoeve van ongeveer 20% van de koopprijs. Kortom, vendor loans zijn niet meer weg te denken in overnamepraktijk. In dit artikel gaat advocaat fusies en overnames Dirk de Waard in op wat vendor loans zijn, waarom ze gebruikt worden en welke risico’s eraan verbonden zijn.

BEKIJK ARTIKEL
06 / 04 / 2022

Het dienen van twee heren: voor Sports Entertainment Group geen inkoppertje

In de media is al veel geschreven over de procedure die Stefan de Vrij aanspande tegen Sports Entertainment Group (SEG). De rechtbank Amsterdam heeft vandaag in haar vonnis geoordeeld dat Sports Entertainment Group schadeplichtig is jegens Stefan de Vrij en onterecht geld opstreek zonder Stefan de Vrij daarover te informeren. Advocaat ondernemingsrecht Martijn Kesler legt het vonnis uit. 

BEKIJK ARTIKEL
05 / 04 / 2022

Verschil tussen de besloten vennootschap en de naamloze vennootschap

Zowel de besloten vennootschap (BV) en de naamloze vennootschap (NV) zijn rechtspersonen met beperkte aansprakelijkheid. Ondanks dat beide ondernemingsvormen in veel opzichten op elkaar lijken, zijn ze verschillend.

BEKIJK ARTIKEL
05 / 04 / 2022

One-tier board of two-tier board: een uitleg van beide bestuursmodellen

Met de inwerkingtreding van de Wet bestuur en toezicht rechtspersonen is er ook een wettelijke grondslag voor verenigingen en stichtingen voor het instellen van een one-tier of two-tier board.

BEKIJK ARTIKEL
29 / 03 / 2022

Wet Aanpassing Fiscale Regeling Aandelenoptierechten

Advocaat ondernemingsrecht Dirk de Waard bespreekt in dit artikel de huidige regeling in Nederland en de Wet aanpassing fiscale regeling aandelenoptierechten, die Nederlandse startups aantrekkelijker probeert te maken voor talentvolle werknemers. Daarnaast wordt een vergelijking gemaakt met de regelgeving in de Verenigde Staten, het Verenigd Koninkrijk en Duitsland.

BEKIJK ARTIKEL

Dit is waar we het beste in zijn.

Expertise.