Bent u op zoek naar een advocaat ondernemingsrecht? Dan bent u bij VIOTTA aan het juiste adres. Onze experts gaan iedere keer opnieuw gedreven en vastberaden te werk. Of het nu gaat om een fusie, enquêteprocedure of een claim vanwege bestuursaansprakelijkheid.

Het belang van een ondernemingsrecht advocaat

Niet alleen uw organisatie, maar ook het ondernemingsrecht is continu in beweging. Uit ervaring weten wij als geen ander hoe snel ontwikkelingen elkaar kunnen opvolgen. Besluit u bijvoorbeeld te fuseren met een andere onderneming of bent u in een zakelijk conflict verzeild geraakt? In deze gevallen moeten doorgaans op korte termijn verschillende gelijktijdige acties worden genomen. Dat vraagt om een advocaat die snel kan schakelen. Dankzij onze expertise op het gebied van het ondernemingsrecht, loopt u niet achter de feiten aan en komt u samen met ons goed beslagen ten ijs.

Wij zijn een gespecialiseerd ondernemingsrecht advocatenkantoor in Amsterdam

U kunt bij ons terecht voor alle deelgebieden die onder het ondernemingsrecht vallen, of het nu gaat om het opheffen van een VOF of Corporate Governance. Hierin maakt het niet uit in welke branche u zich bevindt en wat de omvang van uw onderneming is.

We adviseren niet alleen beursgenoteerde vennootschappen, maar ook MKB-ondernemingen en start-ups. Daarnaast staan we regelmatig familiebedrijven en andere investeerders op het gebied van private equity en venture capital bij. Heeft u een herstructureringsvraagstuk? Ook daar gaan wij graag mee aan de slag. Waar nodig, werken wij samen met andere experts in binnen- en buitenland.

Viotta Law - Mergers

VIOTTA’s expertisegebieden

Onze advocaten adviseren en procederen we over verschillende deelgebieden van het ondernemingsrecht:

Ondernemingsrecht advocaat nodig? Schakel VIOTTA in

Wilt u fuseren, een vennootschap liquideren, een aandeelhouder uitkopen of zit u met een ander corporate vraagstuk? Aarzel dan niet om contact met ons op te nemen. Samen kijken we naar de beste aanpak om uw zaak tot een goed einde te brengen. Voordat we dit doen, voorzien we u altijd binnen 24 uur van een realistisch kostenoverzicht. Zo weet u altijd waar u aan toe bent en komt u niet voor vervelende verrassingen te staan.

Wil je in contact komen met VIOTTA?

Contact VIOTTA.

Door VIOTTA.

Recente zaken.

Door VIOTTA.

Recente Artikelen.

19 / 01 / 2023

De corporate opportunity nader belicht

In dit artikel gaan we in op het begrip corporate opportunity aan de hand van een concrete casus.

BEKIJK ARTIKEL
03 / 01 / 2023

Ontwikkelingen aandelenopties werknemersparticipatie

Er zijn positieve ontwikkelingen in de aandelenopties voor werknemersparticipatie. Advocaat Dirk de Waard licht toe.

BEKIJK ARTIKEL
07 / 11 / 2022

Stock Appreciation Rights (SARs) – De voordelen voor werkgevers op een rij

De 4 grote voordelen van Stock Appreciation Rights (SARs) voor werkgevers op een rij.

BEKIJK ARTIKEL
03 / 11 / 2022

Wordt Sanderink als bestuursvoorzitter afgezet door de Ondernemingskamer?

Wordt Sanderink als bestuursvoorzitter afgezet door de Ondernemingskamer? Martijn Kesler legt uit.

BEKIJK ARTIKEL
14 / 10 / 2022

De obstakels bij het openen van een bankrekening na oprichting

Advocaat Daan Holtus gaat in op de obstakels bij het openen van een bankrekening na oprichting.

BEKIJK ARTIKEL
19 / 04 / 2022

Vendor loan: een veelgebruikte financieringsstructuur bij overnames

Bij de overname van een onderneming wordt in bijna de helft van de gevallen gebruik gemaakt van zogenaamde ‘vendor loans’ ten behoeve van ongeveer 20% van de koopprijs. Kortom, vendor loans zijn niet meer weg te denken in overnamepraktijk. In dit artikel gaat advocaat fusies en overnames Dirk de Waard in op wat vendor loans zijn, waarom ze gebruikt worden en welke risico’s eraan verbonden zijn.

BEKIJK ARTIKEL
06 / 04 / 2022

Het dienen van twee heren: voor Sports Entertainment Group geen inkoppertje

In de media is al veel geschreven over de procedure die Stefan de Vrij aanspande tegen Sports Entertainment Group (SEG). De rechtbank Amsterdam heeft vandaag in haar vonnis geoordeeld dat Sports Entertainment Group schadeplichtig is jegens Stefan de Vrij en onterecht geld opstreek zonder Stefan de Vrij daarover te informeren. Advocaat ondernemingsrecht Martijn Kesler legt het vonnis uit. 

BEKIJK ARTIKEL
05 / 04 / 2022

Verschil tussen de besloten vennootschap en de naamloze vennootschap

Zowel de besloten vennootschap (BV) en de naamloze vennootschap (NV) zijn rechtspersonen met beperkte aansprakelijkheid. Ondanks dat beide ondernemingsvormen in veel opzichten op elkaar lijken, zijn ze verschillend.

BEKIJK ARTIKEL
05 / 04 / 2022

One-tier board of two-tier board: een uitleg van beide bestuursmodellen

Met de inwerkingtreding van de Wet bestuur en toezicht rechtspersonen is er ook een wettelijke grondslag voor verenigingen en stichtingen voor het instellen van een one-tier of two-tier board.

BEKIJK ARTIKEL

Dit is waar we het beste in zijn.

Expertise.