VIOTTA adviseerde MC Groep, een particuliere zorggroep van oud-arts Loek Winter die een meerderheidsbelang verwerft in het Slotervaart Ziekenhuis van de erfgenamen van zakenman John Schram. MC Groep rondt de transactie succesvol af na een machtsstrijd tussen minderheidsaandeelhouder Aysel Erbudak en erfgenamen van zakenman John Schram, Delta Real Estate. Aysel Erbudak blokkeerde de deal toen deze eind november 2013 de rechtbank naderde. Aangenomen wordt dat de deal tussen de € 25 en € 35 miljoen zal liggen. ING-bankier en verzekeraar Achmea hebben hun steun aan de deal al uitgebreid.

zie ook M&A.nl

Viotta Law - Corporate

Betrokken advocaten.

Viotta Law - Dirk de Waard

Dirk de Waard

Advocaat

Viotta Law - Tom de Waard

Tom de Waard

Advocaat

Als u juridisch advies nodig heeft over Nederlands recht, aarzel dan niet om contact met ons op te nemen via
info@viottalaw.com of +31 20 248 06 00.

Door VIOTTA.

Recente zaken.

Door VIOTTA.

Meer artikelen.

19 / 09 / 2022

Aansprakelijkheid bestuurder in geval van verhaalsfrustratie

Op welke momenten kan een bestuurder persoonlijk aansprakelijk worden gehouden voor schulden van een onderneming? In bepaalde gevallen kan een bestuurder wél persoonlijk aansprakelijk worden gesteld, zoals bijvoorbeeld in het geval van verhaalsfrustratie.

BEKIJK ARTIKEL
15 / 09 / 2022

De cruciale rol van een onafhankelijke deskundige bij een geschil over een IT-project

Een professionaliseringsslag voor een onderneming om haar IT-omgeving (opnieuw) in te richten is soms cruciaal. Verschillende factoren kunnen leiden tussen de opdrachtgever en de opdrachtnemer. Ingeval een dergelijk geschil voor de rechter komt zal deze zich genoodzaakt zien een onafhankelijke deskundige in te schakelen en kan een cruciale rol spelen in de procedure

BEKIJK ARTIKEL
12 / 09 / 2022

Het moment dat het opzeggen van de bankrekening door een bank onrechtmatig is

Banken hebben tegenover hun klanten een zorgplicht. Bij het opzeggen van een kredietrelatie vergeet de bank nogal eens de bancaire zorgplicht hoog te houden. In onderhavige kwestie fluit de voorzieningenrechter de Rabobank terug. Ook diende de Rabobank de kosten van de benadeelde te vergoeden. Advocaat ondernemingsrecht Martijn Kesler legt uit. 

BEKIJK ARTIKEL
12 / 09 / 2022

Miljardenclaim tegen Philips in slaapapneuaffaire

De Vereniging voor Effectenbezitters (VEB) dreigt om naar de Ondernemingskamer te stappen om een onderzoek te starten naar het beleid binnen Philips. Daarnaast claimt VEB een schade van EUR 16 miljard als gevolg van non-conforme apneuapparaten die Philips leverde.

BEKIJK ARTIKEL
31 / 08 / 2022

Tokenization: het omzetten van activa in digitale tokens

Tokenization biedt zo de mogelijkheid om activa of rechten niet meer fysiek van hand over te dragen, maar digitaal te leveren via blockchaintechnologie. De crypto financiering advocaten van VIOTTA leggen de mogelijkheden rondom tokens als volgt uit.

BEKIJK ARTIKEL
16 / 08 / 2022

Tokens en het Nederlandse recht

Toepassing van de blockchain technologie roept naar Nederlands recht verschillende vragen op. Wat zijn tokens? Zijn tokens geld? Als tokens geen geld zijn, worden deze tokens dan beschouwd als goederen?

BEKIJK ARTIKEL