VIOTTA trad op als juridisch adviseur van mCube inzake financiering door Eastward Capital Partners
mCube is een fabless halfgeleiderbedrijf dat micro-elektromechanische sensoren (MEMS) bewegingssensoren levert, voornamelijk voor het gebruik van OEM’s van internet van bewegende dingen. Het aanbod bestaat uit sensorcomponenten, sensormodules en draagbare sensorsystemen. De sensorcomponent is een reeks 3-assige accelerometersensoren die versnellingen tot 16 g kunnen registreren, de sensormodules kunnen worden gebruikt in slimme apparaten zoals drones en kunnen ook functies uitvoeren zoals bewegingsregistratie. De draagbare sensorsystemen van het bedrijf zijn bedoeld voor OEM’s van slimme draagbare apparaten om verschillende bewegingen, activiteiten, looptellingen en meer te volgen. Het bedrijf biedt ook een softwaresysteem genaamd MT Software Suite, waarmee ontwikkelaars de sensormodules volgens de vereisten kunnen configureren. Klanten zijn Casio G-Shock, Lenovo, Acer & ZTE-gsm’s, Leadtek en meer. Eastward Capital Partners is een leverancier van oplossingen voor durfkapitaal- en eigenvermogensfinanciering aan technologiebedrijven die worden ondersteund door durfkapitaalbedrijven.

Viotta Law - Corporate

Betrokken advocaten.

Viotta Law - Dirk de Waard

Dirk de Waard

Advocaat

Viotta Law - Tom de Waard

Tom de Waard

Advocaat

Als u juridisch advies nodig heeft over Nederlands recht, aarzel dan niet om contact met ons op te nemen via
info@viottalaw.com of +31 20 248 06 00.

Door VIOTTA.

Recente zaken.

Door VIOTTA.

Meer artikelen.

04 / 08 / 2022

De Material Adverse Change-clausule: wat is het en waar dient het voor?

De MAC-clausule komt veel voor in overnamecontracten en heeft als doel de koper te beschermen tegen omstandigheden die een aanzienlijke impact hebben op de financiële positie van de doelvennootschap.

BEKIJK ARTIKEL
01 / 07 / 2022

Voorkom een slepend IT-project. Een gewaarschuwd opdrachtgever telt voor twee

Helaas mislukken IT-projecten in de praktijk regelmatig. Voorkom een slepend IT-project. Advocaat Martijn Kesler legt uit aan de hand van een procedure bij het hof van amsterdam.

BEKIJK ARTIKEL
16 / 06 / 2022

Vrijwaringen in een overnameovereenkomst

Vrijwaringen zijn een belangrijk onderdeel bij de onderhandelingen over een bedrijfsovername en kunnen in bepaalde gevallen voorkomen dat een overname afketst. Koper en verkoper trachten door het inbouwen van garanties en vrijwaringen bepaalde risico’s te alloceren. Doordat partijen contractueel instemmen met een bepaalde risicoverdeling, wordt de overnameprijs hier niet door beïnvloed. 

BEKIJK ARTIKEL
14 / 06 / 2022

De nieuwe Corporate Governance Code

De Monitoring Commissie heeft in februari 2022 een consultatiedocument gepubliceerd waarin voorstellen worden gedaan om de Corporate Governance Code te actualiseren. Lees alles over de wijzigingen.

BEKIJK ARTIKEL
09 / 06 / 2022

Torenhoge kosten bij een ERP project? U bent niet de enige

Het komt vaak voor dat een bedrijf op zoek gaat naar een ERP systeem om bedrijfsprocessen digitaal in kaart te brengen. Tijdens deze zoektocht belooft een IT ontwikkelaar deze software voor een redelijke prijs te kunnen bouwen en te implementeren. Al snel wordt deze prijs overschreden, maar lijkt er ook geen weg meer terug. Het Gerechtshof Arnhem – Leeuwarden bepaalde in een gelijke zaak dat de ondernemer al zijn schade vergoed kreeg.

BEKIJK ARTIKEL
11 / 05 / 2022

De voor- en nadelen van een converteerbare leningsovereenkomst (CLA)

In Nederland wordt deze vorm van financiering steeds populairder, met name onder startups. Maar wat maakt deze vorm van financiering zo populair? En welke nadelen kleven er aan? In dit artikel zet advocaat ondernemingsrecht Dirk de Waard de belangrijkste voor- en nadelen van de converteerbare lening voor een oprichter (founder) en de investeerder uiteen.

BEKIJK ARTIKEL