Een Special Purpose Acquistion Company, ofwel een SPAC, is een vennootschap zonder feitelijke onderneming ten tijde van de beursgang (‘blank cheque company’). Het doel van de oprichters van een SPAC, die ‘sponsors’ worden genoemd, is het aantrekken van kapitaal door middel van een uitgifte van aandelen en warrants die worden genoteerd aan een effectenbeurs, gecombineerd ‘units’ genoemd. Met dat kapitaal worden vervolgens één of meer acquisities gedaan van bestaande ondernemingen, een ‘business combinations’. Veelal zal het een (substantieel) minderheidsbelang in een target betreffen. 

SPACs bestaan al tientallen jaren en zijn in Nederlands sinds de zomer van 2020 een significant onderdeel geworden van Capital Markets , naast beursgangen (IPO’s)  en uitgiftes van obligaties

Bekijk hoe VIOTTA u kan helpen.

Neem contact op.

Advies bij nationale en internationale kapitaalmarkttransacties

Nationale en internationale kapitaalmarkttransacties vergen gespecialiseerde juridische kennis. De advocaten van VIOTTA hebben ruime ervaring met het begeleiden van ondernemingen bij een beursgang (IPO) en hebben zowel Nederlandse als buitenlandse ondernemingen geadviseerd bij hun notering aan Euronext Amsterdam, de New York Stock Exchange (NYSE) en de NASDAQ. 

Vanaf het moment dat u ons benaderd, begeleiden wij u van het begin tot het einde van het transactieproces. Zo bent u er zeker van dat alles goed geregeld is. Aarzel niet en neem vandaag nog vrijblijvend contact met ons op.

SPAC
Viotta Law - Tom de Waard

Tom de Waard

Advocaat

Rein Kronenberg

Advocaat

Viotta Law - Dirk de Waard

Dirk de Waard

Advocaat

Wil je in contact komen met VIOTTA?

Contact VIOTTA.

VIOTTA is een advocatenkantoor gevestigd in Amsterdam gespecialiseerd in het adviseren op het gebied van ondernemingsrecht, fusies en overnames, contractenrecht en corporate & commercial geschillenbeslechting. Wij adviseren bij transacties en procederen in commerciële geschillen. VIOTTA geeft juridisch advies aan haar cliënten over Nederlandse ondernemingsrechtelijke aangelegenheden, zoals corporate governance, bestuursstructuren, bestuurstaken en -verplichtingen, joint ventures en andere samenwerkingsverbanden. VIOTTA adviseert kopers, verkopers, management en andere belanghebbenden bij binnenlandse en grensoverschrijdende fusies en overnames (M&A).

Door VIOTTA.

Recente zaken.

Dit is waar we het beste in zijn.

Expertise.