Een Special Purpose Acquistion Company, ofwel een SPAC, is een vennootschap zonder feitelijke onderneming ten tijde van de beursgang (‘blank cheque company’). Het doel van de oprichters van een SPAC, die ‘sponsors’ worden genoemd, is het aantrekken van kapitaal door middel van een uitgifte van aandelen en warrants die worden genoteerd aan een effectenbeurs, gecombineerd ‘units’ genoemd. Met dat kapitaal worden vervolgens één of meer acquisities gedaan van bestaande ondernemingen, een ‘business combinations’. Veelal zal het een (substantieel) minderheidsbelang in een target betreffen. 

SPACs bestaan al tientallen jaren en zijn in Nederlands sinds de zomer van 2020 een significant onderdeel geworden van Capital Markets , naast beursgangen (IPO’s)  en uitgiftes van obligaties

Advies bij nationale en internationale kapitaalmarkttransacties

Nationale en internationale kapitaalmarkttransacties vergen gespecialiseerde juridische kennis. De advocaten van VIOTTA hebben ruime ervaring met het begeleiden van ondernemingen bij een beursgang (IPO) en hebben zowel Nederlandse als buitenlandse ondernemingen geadviseerd bij hun notering aan Euronext Amsterdam, de New York Stock Exchange (NYSE) en de NASDAQ. 

Vanaf het moment dat u ons benaderd, begeleiden wij u van het begin tot het einde van het transactieproces. Zo bent u er zeker van dat alles goed geregeld is. Aarzel niet en neem vandaag nog vrijblijvend contact met ons op.

SPAC

Wil je in contact komen met VIOTTA?

Contact VIOTTA.

By VIOTTA.

Recent cases.

This is what we do best.

Expertise.