Bij het publiek is de Bitcoin de bekendste blockchaintechnologie. In het kort is de Bitcoin een gedecentraliseerd geldsysteem, dat gebaseerd is op een cryptografische computercode. Deze code wordt ook wel blockchaintechnologie genoemd en is de basis van een revolutionaire ontwikkeling. 

DeFi en tokenization

In de slipstream van Bitcoin kent Ethereum ook een grote opmars. Vanaf 2019 ontpopte Ethereum zich als het blockchainnetwerk waar veel financiële softwaretoepassingen op kunnen worden gebouwd. 

Het Ethereumnetwerk is veelal de basis voor financiële projecten, en omdat Ethereum net als Bitcoin een gedecentraliseerd computernetwerk betreft, is de term Decentralized Finance (of ‘DeFi’) geboren. 

DeFi is de overkoepelende term voor crypto gerelateerde financiële toepassingen, zoals het verstrekken van leningen of verkrijgen van financiering. Door middel van het uitgeven van digitale ‘tokens’ die men houdt via een digitale wallet (of ‘ledger) kan worden vastgesteld wie de digitale rechthebbende zijn en welke verplichtingen daar aan verbonden zitten.

De mogelijkheden die de blockchaintechnologie biedt

Men verwacht dat vele startups de oude beperkte en dure financiële tussenpersonen, zoals notarissen, advocaten of banken door DeFi kunnen vermijden. Bovendien zorgt DeFi dat bedrijven over de hele wereld financiering kunnen ophalen door tokens via het internet aan te bieden. In verschillende artikelen hebben wij de mogelijkheden die deze ontwikkeling biedt uiteengezet. 

Het staat vast dat DeFi een grote rol gaat spelen. Het is om deze reden dat het van belang is dat u zich goed laat informeren over de kansen en risico’s. Het team van VIOTTA is van meet af aan betrokken bij verschillende DeFi gerelateerde projecten en deelt daarom graag haar kennis met u of uw bedrijf.

Onze specialismen binnen cryptofinanciering

Waar uw conflict ook over gaat, onze advocaten helpen u graag bij het vinden van de beste oplossing. Dit zijn onze specialismen: 

Wil je in contact komen met VIOTTA?

Contact VIOTTA.

By VIOTTA.

Recent cases.

This is what we do best.

Expertise.